Home
Pivnice Nabídka Akce Kontakty Galerie Home
:: Sivestr 202225.12.2022
:: Sváteční otevírací doba20.12.2022
:: Rozvoz piva15.03.2020
:: FEST OF AGONY26.10.2019
:: Rockové pódium14.09.2019
homepage
Pivní okénko 2. [25.7.2006]

Uveřejněno ve Slavičínském ZPRAVODAJI - Srpen 2006

Pivní okénko - O pivu nejen jak ho známe

· Ottův slovník naučný o pivu říká: "Pivo jest důležitou pochutinou i potravinou. Pro člověka tělesně pracujícího s mírou užívané jest bez následků škodlivých. Byť bylo výživných látek v pivě poskrovnu, jsou přece všechny obsaženy ve formě velice příhodné. Lehká stravitelnost obsažených bílkovin a uhlohydrátů a trávení povzbuzující součástky chmele jsou velmi cennou vlastností, kdežto alkohol v tak příhodném poměru stává se prostředkem práci svalů povzbuzujícím..."

· Proces vaření piva: rmutování (směs sladového šrotu a vody se za neustálého míchání ohřívá) - čištění a scezování – vaření – filtrace - hlavní kvašení (svrchní, spodní, spontánní) – dozrávání – filtrace – pasterizace.

· Archeologické nálezy na území České republiky prokazují, že naši prapředkové připravovali kvašené nápoje z obilí. K dispozici jsou podrobnější údaje o přípravě piva keltskými Boji, germánskými kmeny Markomanů, Kvádů a Slovany.

· Pivní akce: od 11.8. 2006 – U Talafy – ochutnávka piva Prima Janáček 10°


::Rejtín 10°38,- Kč
::Karpat 11°39,- Kč
::Horehleď 12°41,- Kč
::Lambert 12°41,- Kč
::Radegast 10°43,- Kč